20 DIY στολίδια διακοπών για παιδιά, εμπνευσμένα από τη φύση


Είναι πολύ όμορφο να ενσωματώνουμε τη φύση στο σπίτι και τη διακόσμησή μας. Ενώ μπορεί να κάνει κρύο έξω, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να βγείτε στη φύση, να συλλέξετε μερικά όμορφα και χρήσιμα αντικείμενα και να ασχοληθείτε με τη χειροτεχνία! Σήμερα παίρνουμε ιδέες από την Meghan Garriott από το Ιλινόις, για 20 στολίδια διακοπών εμπνευσμένα από τη φύση που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας. Αυτά τα DIY στολίδια είναι όλα φτιαγμένα με αντικείμενα που βρίσκονται μέσα (και ακριβώς έξω) από το σπίτι σας! Δεν είναι μόνο η τέλεια προσθήκη στο δέντρο σας, αλλά αποτελούν επίσης αξιολάτρευτα δώρα για φίλους, οικογένεια, δασκάλους και γείτονες. 

Στολίδια διακοπών εμπνευσμένα από τη φύση

Η διακόσμηση για τις χειμερινές διακοπές μπορεί να είναι μια διασκεδαστική οικογενειακή εμπειρία. Κάθε χρόνο μας αρέσει να βάζουμε μουσική, να χορεύουμε και να στολίζουμε.  Φέτος ας κάνουμε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Θα φτιάξουμε δικά μας στολίδια φύσης.  Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι θα περάσουμε λίγο χρόνο έξω στον καθαρό αέρα συλλέγοντας αντικείμενα, αλλά και ότι περάσαμε χρόνο μαζί φτιάχνοντας τα στολίδια και τοποθετώντας τα στο δένδρο ή στο σπίτι. 

Προγραμματίστε την ημέρα της χειροτεχνίας σας

Παρακάτω, η Meghan Garriott μας δίνει ιδέες (στην αγγλική γλώσα) για την κατασκευή 20 διαφορετικών ειδών στολιδιών εμπνευσμένων από τη φύση. Κάθε στολίδι χρησιμοποιεί τόσο φυσικά υλικά όσο και συνηθισμένα υλικά χειροτεχνίας. Η κατασκευή των στολιδιών είναι εξαιρετικά διασκεδαστική, αλλά το ίδιο και η συλλογή όλων των αντικειμένων της φύσης. Δεδομένου ότι θα χρησιμοποιήσετε πολλά από τα ίδια υλικά ξανά και ξανά, σας συνιστώ να αφιερώσετε μια ολόκληρη μέρα και να κάνετε τόσο τη συλλογή όσο και την κατασκευή των στολιδιών την ίδια μέρα. Περάστε το πρωί μαζεύοντας όλα τα υλικά σας και στη συνέχεια πηγαίνετε σπίτι και αρχίστε να φτιάχνετε τα στολίδια σας. Τα αντικείμενα της φύσης σας θα είναι πιο φρέσκα, θα υπάρχει λιγότερη γκρίνια για το πότε θα τα φτιάξετε, λιγότερο καθάρισμα και λιγότερα κολλώδη/βαμμένα δάχτυλα με αυτόν τον τρόπο!

Συγκεντρώστε τις προμήθειες χειροτεχνίας σας 

Για τη δική μας ημέρα κατασκευής στολιδιών, χρησιμοποιήσαμε μόνο τα υλικά χειροτεχνίας που είχαμε στο σπίτι. Δεν χρειάστηκε να πάμε επιπλέον στο κατάστημα για προμήθειες - αρκεστήκαμε σε όλα τα απορρίμματα, τις άκρες και τα κομμάτια που βρήκαμε στο ντουλάπι και τα κουτιά μας. Κάθε στολίδι που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστεί με βάση ό,τι έχετε στο σπίτι και θα συμπεριλάβω διασκεδαστικές παραλλαγές για πολλά από αυτά.

Το υλικό μας που δεν είναι από τη φύση, περιλαμβάνει: σπάγκο, κόλλα, χαρτί κατασκευών, ξύλινες χάντρες, πορτοκάλια, ζύμη αλατιού (νερό, αλάτι, αλεύρι), χρώμα και κάποια επιπλέον πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και είναι τα εξής:  κορδέλα που περίσσεψε, περισσευούμενο χαρτί περιτυλίγματος, περισσευούμενα κουμπιά, ξυλάκια για γρανίτες, γκλίτερ, πούλιες, αυτοκόλλητα.

Συλλέξτε τα υλικά της φύσης σας

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βγείτε έξω και να βρείτε φυσικά υλικά. Πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να απομακρυνθείτε πολύ από το σπίτι σας για να συλλέξετε τα περισσότερα από τα υλικά της φύσης. Στη δική μας αυλή, συλλέξαμε ξύλα και κουκουνάρια. Πήγαμε στο πάρκο για να συλλέξουμε μερικά κομμάτια από κλαδέματα δέντρων και μερικά κλαδέματα πεύκου. Είχαμε μερικά αποξηραμένα λουλούδια από το καλοκαίρι που χρησιμοποιήσαμε επίσης. Τα βελανίδια ήταν στη λίστα με τα πράγματα που έπρεπε να βρούμε, αλλά δυστυχώς, οι σκίουροι μας πρόλαβαν στα περισσότερα από αυτά. Έχω συμπεριλάβει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε.



20 DIY στολίδια εμπνευσμένα από τη φύση (και πώς να τα φτιάξετε)

Εντάξει, ας περάσουμε στο καλύτερο μέρος. Είστε έτοιμοι για 20 εύκολες DIY οδηγίες για το πώς να φτιάξετε τα πιο χαριτωμένα στολίδια των γιορτών εμπνευσμένα από τη φύση με τα παιδιά σας; Πατήστε σε αυτό το link https://runwildmychild.com/nature-ornaments/?fbclid=IwAR1z0dYkknDofG3eNW7xJzvoX7uMxBBROwUMqOd8DEyRSONm6TgSLDCWFkk για να μπείτε στην σελίδα με τις οδηγίες!

Ξεκινάμε!